Amazon Blogg bokutgivning distribution ebok epub mobi

Ny ebokshandbok på svenska

Det är ingen överraskning att jag gillar eböcker. Så mycket att jag tycker att många flera borde prova att tillverka och ge ut dem. Med rätt program är det inte svårare än att göra ett dokument i Word.

Problemet är att de flesta bra program är på engelska och det finns väldigt lite i handboksväg på svenska när det gäller eböcker. Man kan visserligen spara  epubfiler från program som Scrivener och Open office, men de ser i bästa fall ut som en webbsida från 1997 när man öppnar den färdiga eboken.

Förutom Lennart Guldbrandssons Från manus till färdig bok och min egen föråldrade och indragna Eboksformatering steg för steg finns ingenting, noll och intet på den svenska eboksbokfronten. Speciellt inte för den som vill göra snyggare eböcker med speciella typsnitt, bilder, ljud- och video.

Vilket är både beklämmande och en uppenbar brist.

Jag har börjat rätta till situationen. Jag har skrivit en praktisk handbok med illustrerade instruktioner för just Jutoh, men också kapitel med mera allmän eboksinformation som hur man får ut sin ebok i näthandeln, till biblioteken och Amazon. Den är godkänd av testläsarna, korrekturläst, satt, kompilerad och äntligen på väg.

Om du vill testa att göra en ebok i Jutoh först, utan att köpa programmet eller boken, finns länkar till Jutohs dummy-version och instruktioner på svenska HÄR

Prova både programmet och boken före köp alltså.

Ni fattar att jag verkligen vill få igång den svenska eboksproduktionen ute i stugorna…

Skapa en ebok med Jutoh
Häftad, 176 tryckta sidor med ett 90-tal illustrationer.
ISBN 978-91-88684-00-4
Adlibris, Bokus m fl

Skapa en ebok med Jutoh släpps 12 sept 2017

Skapa en ebok med Jutoh
Ebok, i färg, med ett 90-tal illustrationer och webblänkar
ISBN 978-91-98156-89-8

Adlibris, Bokon, Bokus m fl.

Skapa en ebok med Sigil följer snart.

Tina Back, eboksentusiast

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *