Om

Om

 

Tina Back har jobbat med eböcker i USA och Sverige sedan 2011. Hon är utbildad grafisk designer, boktypograf och illustratör och har ett förflutet i reklambranschen. Under några år var hon krönikör i Hallands Nyheter. Tina skriver underhållningsromaner på engelska och handböcker på svenska. Hon designar omslag och böcker i olika format åt förlag och indieutgivare och jobbar som skribent, språkgranskare (svenska/engelska), grafisk designer och illustratör.

Ett barnboksprojekt med en kompis sammanföll med eboksexplosionen i USA. De nya möjligheterna att själv ge ut böcker vände upp och ner på Tinas bokbranschvärldsbild och hon har aldrig sett sig om. Hon vill se bredare utbud och högre produktkvalitet inom bokutgivningen, oavsett utgivare eller format.

Tina gav ut den första svenska handboken i ebokstillverkning Eboksformatering steg för steg (2013). Tekniken har dock redan förenklat och förbättrat möjligheterna att själv tillverka en proffsig ebok. Det var hög tid för en ny, uppdaterad handbok. Resultatet blev Skapa en ebok med Jutoh (2017) som inte bara täcker tillverkning, layout och passande ebokprojekt, utan också visar på möjligheterna med eboksformatet i form av länkar, marknadsföring samt försäljnings- och bibliotekskanaler.

Efter många år i Japan bor hon för närvarande utanför San Francisco med sin familj.

Tina bloggar om bokbranschen, bokproduktion och egenutgivning på www.egenutgivning.nordlitt.com
Tina når du via Nordlitt Förlag: tina [punkt] back [@] nordlitt [punkt] com

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *