Blogg bokutgivning marknadsföring Pressrelease

Marknadsför din bok via Bokinfo

Bokinfo är platsen där de fysiska bokhandlarna näthandlar böcker genom att lägga in beställningar. Bokinfo har en särskild service för bokhandlarna: En löpsedelsfunktion som visar vilka böcker som synts i olika media – förutsatt att förlaget eller utgivaren lagt upp informationen. Utnyttja den här riktade och kostnadsfria marknadsföringskanalen!

Varje gång du lyckats nå ut i mediaskvalet är det dags att dokumentera framgångarna genom en löpsedel hos Bokinfo. De fysiska bokhandlarna får ofta frågor om olika böcker av kunder av typen ‘En gul bok om hundar på tv igårkväll, har ni den?’. Bokinfo är webbsajten där de söker och hittar sådan information.

Bokhandlarna kan söka inom områdena tv, radio, press och internet efter böcker som uppmärksammats.

Löpsedlar kan alltså locka till beställning. När det finns artiklar, intervjuer, tv-framträdanden och bokbloggsposter om boken ger det trovärdighet. Kom ihåg att det ges ut nära 15 000 böcker om året i Sverige. Media uppmärksammar bara en bråkdel av dem.

En bok som ‘syns’ medialt har större chanser att bli inköpt. De fysiska bokhandlarna använder sig av Bokinfo när de beställer hem böcker, alltså är det viktigt att man registrerar varje uns av medial publicitet som en löpsedel på Bokinfos hemsida.

Så här visas aktuella löpsedlar på Bokinfos hemsida. Man ligger inte på första sidan särskilt länge, men intresserade kan söka bland löpsedlarna. Det gör att man kan bygga på med nya efterhand och öka bokens imponeringseffekt när någon söker på titeln.

bokinfo-lopsedlar-web

Så här gör man:

  • Logga in, gå till ‘Artiklar’ där dina registrerade titlar syns och klicka på den aktuella bokens omslagsbild.
  • Välj ‘Lägg till löpsedel’ nere till vänster.

Man får upp ett formulär med bokens artikelnummer redo att fyllas i.

bokinfo-lopsedlar1web

  • Välj passande kategori (TV, Radio, Press eller Internet).

 

bokinfo-lopsedel2web

  • Välj underkategori. Om Bokinfo inte visar namnet, mejla dem och be dem lägga till. Bokinfo är snabba med att svara. Det finns förstås en underkategori kallad ‘Övrigt’, men visst ser det mer seriöst ut med en namngiven kanal i underkategorin?
  • Fyll sedan i en snärtig rubrik eller återanvänd den rubrik tidningen/radion/tv:n/internet publicerade.
  • Skriv en beskrivning av innehållet.
  • Publicera

Och nu finns din boks mediala karriär dokumenterad, samlad och sökbar på landets viktigaste bokcentral: Bokinfo.

© Tina Back 2017

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *